Tjedno izvješće - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 22. do 29. kolovoza, evidentirano je ukupno 52 kaznena djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (36), osam kaznenih djela protiv

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  22. do 29. kolovoza,  evidentirano je ukupno 52 kaznena djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (36), osam kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, protiv pravosuđa, protiv života i tijela i protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa.

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih devet s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. Pritom je teško ozlijeđeno pet osoba , a 11 lakše. U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 12 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te sedam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se šest slučajeva kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Unazad tjedan dana dogodilo se šest požara s materijalnom štetom (na prometnim sredstvima i poljoprivrednim površinama) i bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima na području policijske uprave državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 285 601 putnik i 101 902 vozila.



Stranica