Stanje u prošlom tjednu - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 8. do 15. kolovoza, evidentirano je ukupno 71 kazneno djelo od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (48), šest kaznenih djela protiv slobode i prava

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  8. do 15. kolovoza,  evidentirano je ukupno 71 kazneno djelo od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (48), šest kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, tri kaznena djela protiv pravosuđa, po dva kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, protiv života i tijela, protiv javnog reda i protiv braka, obitelji i mladeži,  te po jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa, protiv službene dužnosti i protiv okoliša.

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 25 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom. Teško su ozlijeđene tri osobe, a 11 lakše. U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 32 prekršaja, od čega 18 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 14 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se četiri slučaja kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Unazad tjedan dana dogodila su tri požara s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirano je pet slučajeva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima na području policijske uprave državnu granicu je od 08. do 15. kolovoza prešlo ukupno 326 711 putnika i 118 619 vozila.



Stranica