Pronađeno oružje

Slika PU_BP/IMG_1238-ruč.bomba.jpg

Jučer su na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirana dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. U prvom slučaju oružje je oko 12.20 sati uočio policijski službenik Policijske postaje Vrpolje u rijeci Savi kod Novog Grada

Foto: Ilustracija 

Jučer oko 12.20 sati policijski službenik Policijske postaje Vrpolje je u rijeci Savi kod Novog Grada uočio ubojita sredstva. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o minobacačkoj granati 82 mm i topovskom zrnu od 100 mm. Pronađeno oružje koje se nalazilo oko 15 metara od obale na dubini od oko jedan metar su prebacili na povoljniju lokaciju i uništili na siguran način.

Također jučer oko 21.15 sati, na ušću Mrsunje u rijeku Savu u Slavonskom Brodu 46-godišnji građanin je uočio oružje. U ovom slučaju se radilo o ručnoj bombi M-50, koju su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli radi daljnjeg uništenja.

NAPOMENA: Sukladno zakonskim odredbama građani mogu i nadalje u neograničenom vremenskom periodu policiji dragovoljno predati oružje koje nepovlasno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Molimo građane da sami ne donose oružje (zbog opasnosti pri transportu), već da nas nazovu na hitni pozivni broj policije192 i policijski službenici će doći i na siguran način preuzeti oružje.



Stranica