Misa i blagoslov

Slika PU_BP/Misa-Dan državnosti.jpg

Povodom Dana hrvatske državnosti, subota 25. lipnja, s početkom u 9.30 sati u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, policija, građani i vjernici su se ujedinili u molitvi za Domovinu u zajedništvu

Foto: PU brodsko-posavska 

Povodom Dana hrvatske državnosti, subota 25. lipnja, s početkom u 9.30 sati u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, policija, građani i vjernici su se ujedinili u molitvi za Domovinu u zajedništvu sa svećenicima i nositeljima vlasti.

Na pragu godišnjih odmora, a slijedeći praksu drugih marijanskih svetišta, treću godinu za redom istoga dana svećenici su u suradnji sa policijom, upriličili, kako je bilo prijašnjih godina – blagoslov vozača i vozila. Zajednički se molilo da Božji blagoslov i Gospina pomoć bude sa svima koji voze i putuju kako preko godine, tako napose u dolazećim ljetnim mjesecima.

Na kraju mise svećenici su zajednički blagoslovili vozače i vozila, a potom su i pojedinačno blagoslovili vozače i vozila na parkiralištima oko „Male crkve“ – u Gundulićevoj ulici, Godlarovom trgu, i ulazu u Strossmayerovoj ulici. Blagoslovljena su i policijska službena vozila i motocikli, kao i policijski službenici koji ih voze, obzirom da je blagoslov uvijek potreban i dobrodošao u policijskoj djelatnosti.



Stranica