Rezultati akcije "Mopedi i motocikli"

Slika PU_BP/IMG_5313-nadzorMOP-MTC.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije jučer su od 14 do 18 sati proveli preventivno represivnu akciju „Mopedi i motocikli“. Tijekom trajanja akcije sankcionirali su ukupno 29 prekršitelja, postupajući prema odredbama Zakona o sigurnosti  

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije jučer su od 14 do 18 sati proveli preventivno represivnu akciju „Mopedi i motocikli“. Tijekom trajanja akcije sankcionirali su ukupno 29 prekršitelja, postupajući prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od ukupnog broja prekršaja, vozači mopeda i motocikla počinili su 14. Četiri vozača nisu koristili svjetla na vozilu, tri vozila su bila tehnički neispravna. Utvrđena su dva slučaja isteka vozačke dozvole i dva slučaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, te po jedan slučaj ne korištenja kacige, ne držanja strane kretanja i isteka vozačke dozvole.

Prometni policajci su pritom postupali i prema ostalim sudionicima u prometu, utvrdivši 15 prekršaja, od čega se najviše (šest) prekršaja odnosilo na nekorištenje sigurnosnog pojasa i pet prekršaja vožnje nepropisnim brzinama. U dva slučaja vozači nisu propustili pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, te je utvrđen po jedan prekršaj ne korištenja dječje sjedalice i korištenja mobitela u vožnji.

Policija nastavlja sa provedbom sličnih preventivno represivnih aktivnosti svakodnevno s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti prometa, a samim time i smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja u prometu.



Stranica