Informacija o događajima

Slika PU_BP/IMG_0755-polic.vozilo.jpg

Jučer je na području policijske uprave evidentirano ukupno 11 kaznenih djela od kojih je sedam protiv imovine (krađe (4), teške krađe (2) i oštećenje tuđe stvari (1)), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja 

Foto: Ilustracija

Jučer je na području policijske uprave evidentirano ukupno 11 kaznenih djela od kojih je sedam protiv imovine (krađe (4), teške krađe (2) i oštećenje tuđe stvari (1)), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga (zlouporaba opojnih droga), te jedno kazneno djelo protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude).

Na prometnicama policijske uprave jučer se dogodilo pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su  lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su jučer intervenirali u šest slučajeva, od čega četiri puta zbog nasilja u obitelji, odnosno povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan put zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv prekršitelja su podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

U jednom slučaju pronađena su neeksplodirana ubojita sredstva koja su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.



Stranica