Spriječeni u krijumčarenju osoba

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje osoba te uhitili dvojicu krijumčara.
 
Naime, 10. srpnja u večernjim satima, na novogradiškom području, policijski službenici su kontrolirali vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji gruzijski državljanin. U automobilu je uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Slijedećeg dana, u poslijepodnevnim satima, kontrolirali su vozilo rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji rumunjski državljanin. U vozilu je također uočeno više stranih državljana.  

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni 60-godišnjak i 22-godišnjak, nakon prethodnog dogovora s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili u automobile navedene strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da iste prevezu do Zagreba. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Prethodno objavljene vijesti:

Uhićena još dvojica krijumčara

Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli

Policija poremetila planove krijumčarima

Uhićen u namjeri da prokrijumčari strane državljane

Dvojica osumnjičena za krijumčarenje osoba 
 

Stranica