Policijski službenici iz prometa isključili tehnički neispravne automobile

Na papiru ispisao brojčane i slovne oznake i koristio u prometu kao prave registracijske pločice, a drugi u prometu s opasnim nedostacima na vozilu

Foto: ilustracija

U nastavku pojačanih nadzora prometa (Vozilo isključeno iz prometa zbog tehničkih nedostataka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su iz prometa isključili dva vozila zbog težih tehničkih nedostataka.

Dana 4. srpnja, oko 13 sati, na državnoj cesti D-51 (novogradiško područje), kontrolirali su osobni automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji rumunjski državljanin, a s kojim se u unutrašnjosti nalazila dva putnika koji tijekom vožnje nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Na prednjoj i stražnjoj strani vozila postavljene su papirnate ručno ispisane registracijske pločice. Zbog uočenih nedostataka na vozilu policijski službenici su isti uputili na izvanredni tehnički pregled, kojom prilikom je u stanici za tehnički pregled utvrđen teži tehnički nedostatak te je vozilo isključeno iz prometa. Policijski službenici su navedenu trojicu prekršajno sankcionirali zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom je potvrđena sumnja da je na kartonu ispisao brojčane i slovne oznake te ih postavio na mjesto predviđeno za registracijske oznake i koristio kao prave u prometu.
Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.

Opasni nedostaci na vozilu - isključen iz prometa

Nadalje, u Brodskom Stupniku, dana 4. srpnja, u 2.45 sati, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil čeških nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 41-godišnji ukrajinski državljanin te pritom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.
Zbog sumnje u tehničku ispravnost automobila u stanici za tehnički pregled vozila obavljen je izvanredni pregled gdje je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno te je isključeno iz prometa zbog opasnih nedostataka, a vozač prekršajno sankcioniran.
 

Stranica