Policija „stala na put“ krijumčarima

Policijski službenici su 55-godišnjaka i 42-godišnjaka uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su na okučanskom području, dana 8. veljače, u jutarnjim satima, kontrolirali osobni automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak (državljanin Republike Poljske), dok se kao suvozač u automobilu nalazio 42-godišnjak, također poljski državljanin.

Policijski službenici su u unutrašnjosti automobila uočili više stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da su osumnjičeni strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku primili u automobil u namjeri prijevoza istih do dogovorenog odredišta, za koju uslugu bi dobili novčanu naknadu sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama.
Također su 55-godišnjaku i 42-godišnjaku izdani prekršajni nalozi zbog niza prometnih prekršaja, odnosno kršenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su 55-godišnjaka i 42-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.


Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječen u krijumčarenju osoba,

Osumnjičeni za kaznena djela iz organiziranog kriminaliteta,

Policija poremetila planove još trojici krijumčara,



Stranica