Policijski službenici uhvatili još jednog krijumčara

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 28-godišnjak po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio osobe u vozilo te iste namjeravao prevesti do granice sa Slovenijom

Foto: Ilustracija

I jučer su nadzori državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske rezultirali sprječavanjem krijumčarenja osoba. Naime, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac, u prijepodnevnim satima kontrolirali su kombi vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak (državljanin Republike Ukrajine), a koji je prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je potvrđena sumnja da je 28-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio osobe u vozilo te iste namjeravao prevesti do granice sa Slovenijom.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.   

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Uhvaćen krijumčar,

Brodski policajci spriječili slučaj krijumčarenja osoba,

Spriječeno krijumčarenje osoba - uhvaćena četvorica krijumčara,

Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu,

Spriječeno još jedno krijumčarenje.

Stranica