Na graničnom prijelazu Slavonski Brod pronađeni krivotvoreni štambilji i viza

Izvršenom kontrolom putnih isprava policijski službenici su pronašli krivotvorene granične štambilje i krivotvorenu vizu S.R. Njemačke

Foto: Ilustracija

Jučer, 10. prosinca oko 22 sata na graničnom prijelazu Slavonski Brod granični policajci su na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirali bosanskohercegovački autobus, putnike i prtljagu.
Prilikom granične kontrole 40-godišnji državljanin Republike Turske je policijskim službenicima dao na uvid putnu ispravu u kojoj je ulijepljena viza Savezne Republike Njemačke, a za koju su granični policajci izrazili sumnju u originalnost.
Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedena viza krivotvorena.

Također, dana 9. prosinca u 21.15 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je autobus (bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka), putnici i prtljaga.
Prilikom kontrole putnika kontrolirana je 51-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine. Izvršenom kontrolom putne isprave policijski službenici su pronašli krivotvorene granične štambilje, u vezi čega protiv osumnjičene podnose kaznenu prijavu Općinskom državom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, te joj je sukladno Zakonu o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.


Prethodno otkriveni slučajevi krivotvorenih isprava:

Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola,
Krivotvorio granične štambilje, pa pokušao ući u Republiku Hrvatsku,
U putovnici državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene granične pečate.
 

Stranica