Graničnom kontrolom otkrili krivotvorene pečate

Uz kaznenu prijavu protiv iste je doneseno i rješenje o protjerivanju s kojim joj je izrečena zabrana ulaska i boravka u Europski gospodarski prostor u trajanju od 6 mjeseci

Foto: Iliustracija

Dana 28. kolovoza, u 6 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na izlazu iz Republike Hrvatske kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozač, putnici i prtljaga. Policijski službenici su na dvije stranice u putnoj ispravi 46-godišnje putnice (državljanke Bosne i Hercegovine) otkrili otisnute krivotvorene granične pečate.

Daljnjim radom i provjerama potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da su u putnoj ispravi krivotvorena dva pečata (jedan izlazni i jedan ulazni pečat graničnog prijelaza Stara Gradiška).
Policijski službenici protiv 46-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Također je protiv iste doneseno rješenje o protjerivanju s prisilnim udaljenjem kojim joj je izrečena zabrana ulaska i boravka u Europski gospodarski prostor u trajanju od 6 mjeseci.
 

Prethodno otkriveni slučajevi krivotvorenih isprava na graničnim prijelazima:

Pokušala prijeći državnu granicu sa krivotvorenim dokumentima otočne države Sejšeli,

Pokušala ući u RH sa krivotvorenom dozvolom boravka,

Policajci na graničnom prijelazu otkrili krivotvorenu osobnu iskaznicu RH,

Trojica državljana Vijetnama pokušala ući u RH sa krivotvorenim putnim ispravama Tajvana koje su nabavili u Maleziji,

Pokušala ući u RH sa krivotvorenim graničnim štambiljima,

Granični policajci otkrili krivotvoren izlazni pečat,

Krivotvorenje putne isprave,

Granični policajci otkrili krivotvorenu vizu Talijanske Republike.
 

Stranica