Polaznici kampa educirani o pravilima ponašanja u prometu

Zanimljivoj edukaciji policijskih službenika prisustvovala su djeca raznih uzrasta, koji su educirani o pravilima ponašanja u prometu, a osim teoretskog dijela, prošli su i praktični dio

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske kontinuirano provode razne preventivne aktivnosti na dobrobit djece i mladih, educirajući ih pritom o raznim temama.
U nastavku suradnje sa djelatnicima Brodskog ljetnog kampa, policijski službenici  Ureda načelnika i Postaje prometne policije Slavonski Brod, održali su predavanje polaznicima kampa na temu sigurnosti djece u prometu na prostoru skate parka u Slavonskom Brodu.

Ovoj zanimljivoj edukaciji prisustvovalo su djeca raznih uzrasta koji su educirani o pravilima ponašanja u prometu, a osim teoretskog dijela djeca su prošla i praktični dio. Naime, vozili su bicikle na dva poligona, poligonu spretnosti i poligonu na kojem su imali obvezu poštivanja prometnih propisa. U određenim situacijama su morali postupati po znaku policijskih službenika, a sve se to provodilo sa ciljem povećanja stupnja sigurnosti djece u prometu i smanjenja broja stradalih osoba. Osim toga, imali su i priliku okušati se kretanju korištenjem tzv „pijanih naočala“ što je polaznicima bilo izuzetno zabavno.

Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja sa sličnim preventivnim aktivnostima, kojima usmjerava djecu i mlade na pozitivna ponašanja i životna postignuća, te naglašava važnost preventivnog rada policije sa djecom od najranije životne dobi, a posebice o trenutno aktualnim temama, koje su imali ovih dana uz odličnu suradnju sa djecom i trenerima Brodskog ljetnog kampa.

Pogledajte informaciju: Policajka poručila djeci: Recite "NE" svakoj vrsti nasilja!

Stranica