Zajedno s policijom u zaštiti građana, a posebno djece i maloljetnika

Slika /PU_BP/2022/Preventivne akcije2022/Prevencija.jpg

Turistički djelatnici, spasioci na bazenima, ugostitelji i druge osobe mogu biti dobri partneri u prevenciji

Foto: PU brodsko-posavska

U nastavku preventivnih aktivnosti koje u kontinuitetu provodi Policijska uprava brodsko-posavska, jučer je održan sastanak policijskih službenika sa predstavnicima lokalne zajednice na temu sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

Pozvani su predstavnici Brodsko-posavske županije, Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda, te predstavnici Grada Slavonskog Broda i Ustanove za gospodarenje športskim objektima, na koji su se odazvali predstavnici Brodsko-posavske županije (Turističke zajednice BPŽ) i Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda.

Cilj sastanka je jačanje međuresorne suradnje i partnerskih odnosa, kao i provedba aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na prevenciju raznih oblika imovinskog kriminaliteta, sigurnosnih problema na kupalištima, te kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika.

Tema sastanka bila je i sprječavanje stradavanja djece od dehidracije u vozilima, a s ciljem planiranja i usmjeravanja budućih aktivnosti kako bi se podigla svijest i senzibilizacija građana na što veću budnost i brigu o djeci, a kako bi se izbjeglo stradavanje djece.

Policijska službenica za prevenciju policijske uprave Irena Held, između ostaloga je istaknula: „Trenutno je velika fluktuacija građana na bazenima i kupalištima i, naravno, povećana vjerojatnost nastanka određenih kaznenih djela. Upravo zbog toga nam je važno senzibilizirati turističke djelatnike, spasioce, ugostitelje i druge osobe na pojavnost ovih kaznenih djela. Oni nam mogu biti dobri partneri u prevenciji, a sve sa ciljem zaštite svih građana, posebno djece i maloljetnika. Osim toga, važno je i samo zaštitno ponašanje pojedinaca kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela, a i to je jedan od ciljanih aktivnosti preventivnog rada policijskih službenika.“

Stanje sigurnosti na području PU brodsko-posavske je povoljno, no svjesni važnosti prevencije i sprječavanja nastanka kažnjivih radnji, policijski službenici će nastaviti sa provedbom preventivnih aktivnosti  sa ciljem suzbijanja svih vrsta kriminaliteta.

Stranica