Građani dragovoljno predali pušku, bombe, plinski pištolj i streljivo

Slika /PU_BP/2022/DSC_0667.JPG

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna, te pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, jučer se troje građana odlučilo na dragovoljnu predaju oružja i pozvalo policiju na broj 192.

Na adrese pozivatelja upućeni su stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su od jednog građanina preuzeli poluautomatsku pušku (kalibra 7,62  x 39 mm).

Od pozivateljice sa područja Općine Cernik, preuzeli su plinski revolver (kalibra 9 mm) i 11 komada ne rasprskavajućeg streljiva (14,5 mm), dok su od osobe sa područja Općine Velika Kopanica na siguran način preuzeli dvije ručne bombe (M-75 i M-52), te tri komada streljiva za PAT (kalibra 20 mm).

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna, te pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 

Stranica