Kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Promet2021/nadzor prom.3.jpg

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Foto: PU brodsko-posavska

Prošli tjedan (od 5. do 11. travnja), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, i to svih 12 s materijalnom štetom.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 334 mjere po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 148 prekršaja nepropisnih brzina, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, te su utvrđeni i ostali prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 2,93 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 11. travnja, u 16 sati, u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Starom Slatiniku, a počinio ju je 9. travnja, 28-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 106 km/h. U subotu, 10. travnja, oko 17 sati, na 154. km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 40-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Srbije, kretao se nepropisnom brzinom od 241 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.
Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Stranica