Za volanom pod utjecajem droga

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

Presudom suda je 34-godišnjakinja kažnjena novčanom kaznom od 11.600 kuna, te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole, na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci

Jučer (15. ožujka) oko 19 sati, graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku pristupila je 34-godišnja državljanka Slovenije. Policijski službenici su izrazili sumnju da vozačica upravlja osobnim automobilom pod utjecajem opijata te su ju podvrgnuli preliminarnom ispitivanju na prisutnost droga, kojom prilikom je utvrđena prisutnost na drogu – kokain. Zbog postojanja opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, dovedena je u Policijsku postaju i zadržana do prestanka djelovanja droge. Izvršenim daljnjim provjerama, policijski službenici su utvrdili da 34-godišnjakinja upravlja vozilom u vrijeme dok joj je vozačka dozvola oduzeta.
 
Danas, 16. ožujka u Općinskom sudu Slavonski Brod, Stalnoj službi u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel), proveden je žurni prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Presudom suda je 34-godišnjakinja kažnjena novčanom kaznom od 11.600 kuna, te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole, na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Foto: ilustracija

Stranica