Dragovoljno predana i pronađena ubojita sredstva

Slika /PU_BP/Oružje2019/Streljivo i dr.1.jpg

Podsjećamo da Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ traje i dalje, te građani mogu vremenski neograničeno, policiji dragovoljno predati oružje bez ikakvih sankcija.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 11. ožujka, evidentirali su slučaj dragovoljne predaje oružja i jedan slučaj pronalaska ubojitih sredstava.

Naime, oko 8 sati, građanin sa područja Nove Gradiške, prilikom čišćenja gospodarskih prostorija u dvorištu obiteljske kuće pronašao je oružje, te odmah pozvao policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su utvrdili da se radi o revolveru ROHM RG-24 (kalibra 22 LR, malokalibarski), koji su preuzeli na siguran način.

U drugom slučaju, na području Općine Vrpolje, 37-godišnjak je prilikom izvođenja građevinskih radova, pronašao ručnu bombu RGD33, koju su preuzeli policijski službenici i uništili na najbližoj pogodnoj lokaciji.

Podsjećamo da Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ traje i dalje, te građani mogu vremenski neograničeno, policiji dragovoljno predati oružje bez ikakvih sankcija. Potrebno je samo pozvati policiju na broj telefona 192, koji će doći na dogovoreno mjesto i preuzeti ubojita sredstva na siguran način.

Stranica