Nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/BRZINA.jpg

Policija apelira na sve sudionike na oprez u prometu  poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost svoj život, ali i život drugih sudionika u prometu.

Foto: PU brodsko-posavska

Prošli tjedan, od 15. do 21. veljače, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prošlotjednim nadzorima, policijski službenici su utvrdili 331 prometni prekršaj, od čega 135 nepropisnih brzina, 58 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja upravljanja bez vozačkog ispita, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Najveća koncentracija alkohola očitana (17. veljače, u 15.50 sati, u Slav. Brodu) u organizmu 44-godišnjaka iznosila je 2,32 promila. Najvećom nepropisnom brzinom od 199 km/h, autocestom A3 (dana 20. veljače, u 3,10 sati) upravljao je 67-godišnjak, dok je najvećom brzinom od 112 km/h kroz naselje (Krajačići, dana 21. veljače, u 14.45 sati), upravljao 32-godišnjak.

Samo tijekom vikenda (20./21. veljače), od 19 do 1 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, proveli su koordiniranu akciju u suradnji sa susjednim policijskim upravama. Naglasak je bio na suzbijanju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, ali i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Pritom je utvrđeno da je 9 vozača bilo pod utjecajem alkohola.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje, imaju za posljedicu najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Policija apelira na sve sudionike na oprez u prometu  poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost svoj život, ali i život drugih sudionika u prometu.

Stranica