Građani i dalje dragovoljno predaju oružje

Slika /PU_BP/Oružje2018/SB.png

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192. 

Jučer, (4. siječnja), četiri građana su donijela odluke o dragovoljnoj predaji ubojitih sredstava policiji, koji su pozvali policiju na broj telefona 192.

U prvom slučaju građanin sa područja Slavonskog Broda, prilikom čišćenja podrumskih prostorija, pronašao je dvije ručne bombe M75. U drugom slučaju, policajci su od građanina s područja Općine Bebrina, preuzeli devet ručnih bombi (jedna ručne izrade i osam bombi M75). Također, dvoje građana s područja općine Rešetari su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari, te su policiji predali: dvije puške cal. 7,9 mm i 41 komada streljiva, cal. 7,9 mm. Na mjesta preuzimanja ubojitih sredstava upućen je specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način preuzeo oružje.

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192.  U slučajevima dragovoljne predaje nema kažnjavanja. Također je važno da građani sami ne donose oružje zbog opasnosti prilikom transporta, već obavijeste policiju na spomenuti broj, koji će potom ubojita sredstva preuzeti na siguran način.

Pogledajte informaciju: Građanin se odlučio na dragovoljnu predaju i odmah pozvao policiju.

Stranica