Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

U vremenu od 28. prosinca 2020. do 3. siječnja 2010. godina, dogodilo se 15 prometnih nesreća, a policijski službenici su utvrdili 272 prometna prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 28. prosinca 2020. do 3. siječnja 2010. godina, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno sedam osoba, i to: dvije osobe su zadobile teže, a pet osoba lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 272 prometna prekršaja, od čega 115 prekršaja nepropisnih brzina, 22 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 24-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 200 km/h, dok je 31-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Slavonski Brod, Splavarska ulica), upravljao osobnim automobilom brzinom od 130 km/h, te 44-godišnjak, koji je u Slavonskom Brodu upravljao biciklom s 2,77 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto:ilustracija

Stranica