Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

U vremenu od 28. rujna do 4. listopada, dogodilo se 16 prometnih nesreća te je utvrđeno 409 prometnih prekršaja

Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 28. rujna do 4. listopada, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (4 osobe zadobilo lakše tjelesne ozlijede), te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Policijski službenici su u okviru kontinuiranih nadzora u spomenutom vremenu, utvrdili 409 prometnih prekršaja, od kojih 234 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja ne korištenja zaštitnih sigurnosnih pojaseva, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 17 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Potom je utvrđeno 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 2 prekršaja obveza vozača prema pješacima, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
U spomenutim policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima, te su utvrđene i najveće nepropisne brzine i koncentracije alkohola. U Novoj Gradiški je nakon počinjene prometne nesreće s materijalnom štetom (2. listopada, oko 21sat) alkotestiran 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,55 promila alkohola u organizmu.
Na autocesti A3 (dana 29. rujna, oko 9.30 sati), zaustavljen je osobni automobil za čijim upravljačem je bio 54-godišnjak, upravljajući nepropisnom brzinom od 245 km/h. Dana 3. listopada, oko 18 sati, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, Zapadnom veznom cestom u Slavonskom Brodu, krećući se nepropisnom brzinom od 128 km/h.
Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica