Građani se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava

Slika /PU_BP/Automatska puška AK-47.JPG

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna

U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, jučer (17. srpnja), dvije osobe sa područja Slavonskog Broda,  odlučile su se na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava te pozvali policiju.                                                                                                                    
U prvom slučaju, 30-godišnjak je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće koju je nedavno kupio, pronašao eksplozivno sredstvo i odmah pozvao policiju.
 
Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, nakon izlaska na mjesto pronalaska, utvrdili su da  se radi o tromblonskoj mini M-62, koju su preuzeli na siguran način.     
U drugom slučaju stručno osposobljeni policijski službenici, preuzeli su tri ručne bombe M-75, koju je pronašao 32-godišnjak, prilikom čišćenja i pripremanja kuće za rušenje.                                                                                                                                       

Podsjećamo građane da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna te ujedno apeliramo, da odmah po odluci o dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj telefona 192. Policijski službenici stručno osposobljeni za poslove protueksplozijske zaštite, doći će na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo. Također podsjećamo građane da ubojita sredstva po pronalasku ne diraju, niti sami donose u policiju, te ih ne odbacuju u smeće ili drugim privatnim, odnosno javnim površinama. Na ovakav način, građani će uz policiju značajno doprinijeti većoj sigurnosti kako sebi, tako i članovima svoje obitelji i drugim građanima u području u kojem žive.

Više detalja o spomenutoj Akciji, građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefonski broj 08008892.  

Stranica