Policija pojačano nadzire promet

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Vozači oprezno u prometu i poštivajte prometne propise!

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 24. do 30. lipnja, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 11 osoba je ozlijeđeno, od kojih 7 osoba teško.

Policijski službenici su u spomenutom vremenu u okviru pojačanih nadzora utvrdili 342 prometna prekršaja, od kojih 150 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća nepropisna brzina od 200 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (30 lipnja, u 3.40 sati), kojom prilikom je osobnim automobilom BMW upravljao 66-godišnjak. U naselju (Bukovlje), utvrđena je najveća nepropisna brzina od 104 km/h, kojom je osobnim automobilom BMW jurio 23-godišnjak (26. lipnja, u 14.05 sati). U 55 slučajeva osobe u vozilima tijekom vožnje nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Pod utjecajem alkohola uhvaćeno je 17 vozača, a 29. lipnja, u 21 sati, na autocesti, A3, policijski službenici su iz prometa isključili 40-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka s 2.60 promila alkohola u organizmu. Nadalje je evidentirano 13 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te je 12 vozača koristilo mobitel za vrijeme vožnje na nepropisan način, a u manjem broju slučajeva utvrđeni su i drugi prekršaji (istek važenja prometne dozvole, prekršaji pješaka i dr.).

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu, a sve sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Pogledajte informaciju: U preventivno represivnim akcijama policije uhvaćena 24 alkoholizirana vozača.

Stranica