Nekoliko narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija4.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira

Dana 11. rujna, oko 23 sata, u Slavonskom Brodu, javni red i mir su narušavali 36-godišnjakinja i 27-godišnjak, koji su alkoholizirani ležali na nogostupu, te se nisu mogli samostalno kretati. Djelatnici Hitne medicinske pomoći su im pružili adekvatnu skrb, prevezavši ih u bolnicu na daljnje liječenje. U organizmu 36-godišnjakinje utvrđena je koncentracija alkohola od 3,75 promila, a u organizmu 27-godišnjaka 2,96 promila.
Na parkiralištu trgovačkog centra u Novoj Gradiški, u petak (10. rujna) oko 9 sati, revoltiran oko parkiranja, javni red i mir narušavao je 70-godišnjak koji je vikom, galamom i psovkama vrijeđao 39-godišnjakinju, a potom joj je i pljunuo u lice.
Istog dana (10. rujna), u Starom Petrovom Selu, također na parkiralištu trgovačkog centra, javni red i mir su narušavali alkoholizirani 51-godišnjak (0,99 promila) i 42-godišnjak (0,22 promila). Prilikom verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, lakše tjelesne ozljede zadobila je 36-godišnjakinja, koja je pokušala spriječiti sukob.
Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica