Požari tijekom vikenda

Slika PU_BP/vatrogasni kamion.png

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda dogodila su se dva požara na građevinskim objektima i jedan na prometnim sredstvima. 

U petak oko 18 sati u Novoj Gradiški u stanu, vlasništvo 37-godišnjaka došlo je do požara u spavaćoj sobi uslijed kratkog spoja na priključku električnih instalacija. U požaru je oštećeno pokućstvo sobe i zadimljen prostor cijelog stana. Požar su oko 18,30 sati ugasili pripadnici Javno vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, a materijalna šteta je više tisuća kuna bez stručne procjene. 

Drugi požar dogodio se u subotu oko 14 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ivana Fajerbaha gdje je uslijed djelovanja otvorenim plamenom na plastične vodovodne cijevi koje su se nalazile složene na ulici, došlo do zapaljenja cijevi. Požar se je sa cijevi proširio i zahvatio dio kuće, 39-godišnjaka u ulici Ivana Fajerbaha kojom prilikom je došlo do nagorijevanja krovišta, balkonskih vrata, prozora i klima uređaja. Zbog topline požara došlo je do oštećenja PVC prozora i na dva stana u bloku II, Naselja Andrija Hebrang u vidu topljenja plastike. Požar su ugasili pripadnici Javno vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, a djelatnici HEP-a su izvršili popravak na Električnoj mreži koja je popucala uslijed topline požara. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta bez stručne procjene je više desetaka tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u postojanje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U petak oko 10 sati u Slavonskom Brodu u Naselju Marsonija zbog kvara na sustavu dovoda goriva došlo je do požara na osobnom automobilu, vlasništvo 73-godišnjaka, koji je bio parkiran ispred stana. U ovom požaru u potpunosti je izgorio prostor motora osobnog automobila. Požar su ugasili pripadnici JVP Slavonski Brod oko 10,40 sati, a materijalna šteta bez stručne procjene je nekoliko desetaka tisuća kuna.
 



Stranica