Tjedno izvješće - PP Nova Gradiška

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 2. do 9. svibnja, zabilježeno je ukupno 10 kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (pet kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari), dva kaznena  

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 2. do 9. svibnja,  zabilježeno je ukupno 10 kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (pet kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari), dva kaznena djela protiv života i tijela (tjelesna ozljeda), te jedno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (krivotvorenje novca) i protiv okoliša (nezakoniti lov). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.  

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba  je lakše ozlijeđeno.  

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u četiri slučaja i to zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući optužni prijedlozi.

Prošli tjedan na novogradiškom području se dogodio jedan požar na građevini u kojemu osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 109 237 putnika i 38 795 vozila.



Stranica