Tjedno izvješće - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 2. do 9. svibnja, evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela (35) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari), šest kaznenih  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  2. do 9. svibnja,  evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela (35) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari), šest kaznenih djela iz kriminaliteta droga (zlouporaba opojnih droga), šest kaznenih djela protiv života i tijela (tjelesna ozljeda), četiri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (prijevara u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje novca), dva kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv braka, obitelji i mladeži (nasilničko ponašanje u obitelji), te protiv okoliša (nezakoniti lov). Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela. Oštećene osobe upoznate su s pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona.  

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 30 prometnih nesreća, od kojih 14 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  17 osoba je lakše ozlijeđeno, dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu zabilježeno je ukupno 23 intervencija policijskih službenika, od čega osam zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 15 zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentirana su dva požara na građevinama u kojima osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba. Također su zabilježena četiri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 287 966 putnika i 99 222 vozila.                              



Stranica