Policijska preventiva u auto-školi

Jučer u vremenu od 19 do 20 sati vođa sektora Postaje prometne policije Slavonski Brod Slavko Karakaš je u okviru Plana preventivnog djelovanja održao edukativno predavanje kandidatima u auto školi „Stop“.  

Foto: PPP Slavonski Brod

Jučer u vremenu od 19 do 20 sati vođa sektora Postaje prometne policije Slavonski Brod Slavko Karakaš je u okviru Plana preventivnog djelovanja održao edukativno predavanje kandidatima u auto školi „Stop“. Predavanju je bilo nazočno 20 kandidata koji polažu vozački ispit za „B“ kategoriju.

Vođa sektora je skrenuo pozornost na sudjelovanja mladih vozača u prometnim nesrećama, te statističkim pokazateljima za 2010. i 2009. godinu iz kojih je vidljivo smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači. Također je, iz razloga njihove sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, skrenuo pozornost na ograničenja koja se odnose na mlade vozače kao što je upravljanje vozilima do 75 kw snage i ograničenja brzine upravo za ovu kategoriju sudionika u prometu. Upozorio ih je i na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, brzine kretanja, obaveze prema pješacima, ne korištenje mobitela prilikom vožnje, a posebno na to da ne piju alkoholna pića, kada planiraju sjesti za upravljač vozila, već da ga u takvim situacijama prepuste trijeznim osobama.

           



Stranica