Od dvojice oduzete ručno izrađene puške

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su operativnim radom saznali da dvojica muškaraca sa područja općine Rešetari ilegalno posjeduju oružje. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 26-godišnjakom 

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su operativnim radom saznali da dvojica muškaraca sa područja općine Rešetari ilegalno posjeduju oružje. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 26-godišnjakom, kojim su potvrdili osnovanost sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Sukladno zakonskim odredbama policija je od obadvojice izuzela po jednu ručno izrađenu pušku (za lovačku patronu broj 16 i broj 12) i 11 komada pripadajućih patrona, te protiv njih podnijela kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.  

NAPOMENA: Zakon o oružju građanima koji ilegalno posjeduju oružje omogućuje dragovoljnu predaju oružja policiji bez pokretanja kaznenih ili prekršajnih postupaka. Potrebno je policiju nazvati na 192, koja će na siguran način preuzeti oružje.



Stranica