Policajac prijatelj

Kontakt policajci Policijske postaje Slavonski Brod Ivan Čondić i Mladen Ergotić jučer su u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, aktivno sudjelovali u edukativnoj radionici „Policajac prijatelj“. Ova edukativna radionica na kojoj su bili učenici dva druga razreda  

Foto: PP Slavonski Brod

Kontakt policajci Policijske postaje Slavonski Brod Ivan Čondić i Mladen Ergotić jučer su  u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, aktivno sudjelovali u edukativnoj radionici „Policajac prijatelj“.  Ova edukativna radionica na kojoj su bili učenici dva druga razreda (oko 35 učenika) sa svojim učiteljicama, organizirano je u suradnji sa Udrugom „Vivak“ – Udruga za kreativni razvitak djece i mladih Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“.

Učenici su se upoznali sa svojim kontakt policajcima sa kojima su imali priliku porazgovarati. Kontakt policajci su predavanje prilagodili upravo njihovom uzrastu, skrećući im pozornost na ponašanje u školi, prilikom dolaska i odlaska iz škole, također ih savjetujući o pravilima ponašanja u prometu. Između ostaloga govorili su im o odbačenim sumnjivim predmetima (oružju) koje ne smiju dirati niti pomicati, već se odmah obratiti svojim nastavnicima, roditeljima ili policiji. Kontakt policajci su učenicima policiju predstavili kao prijatelja, kojima se u svakom trenutku mogu obratiti za pomoć.

Održana je i likovna radionica, te su učenici izradili mnoštvo prekrasnih likovnih radova. Crtali su svoje zaštitnike i prijatelje – policajce.  

Slično edukativno predavanje održat će se učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole u petak, 25. ožujka u 18 sati u Gradskoj knjižnici sa slijedećim temama: „Zašto je dobro činiti dobro“ i „Prevencija i alternativa“.

 Pročitajte tekst na web stranicama Gradske knjižnice.



Stranica