Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava

Danas oko 09,30 sati u mjestu Kovačevac prilikom čišćenja kanala djelatnici „HEP-a“ su uz dalekovod pronašli jedno neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo. Na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave

Foto: Ilusracija

Danas oko 09,30 sati u mjestu Kovačevac prilikom čišćenja kanala djelatnici „HEP-a“ su uz dalekovod pronašli jedno neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo. Na mjesto pronalaska izašli su policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave i osigurali mjesto do dolaska djelatnika protueksplozijske zaštite. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto utvrdili da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini „M60“, koju su na mjestu pronalaska oko 11,20 sati na siguran način uništili.

NAPOMENA: Ukoliko građani pronađu oružje ili bilo koje drugo eksplozivno sredstvo kao odbačeno nikako ga ne trebaju dirati ili sami donositi u policiju već o tome obavijestiti policiju na način da nazovu hitni pozivni broj policije 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje. Isto tako ukoliko građani ilegalno posjeduju oružje ili neko drugo eksplozivno sredstvo mogu bez straha od sankcija, policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju jer im to omogućuju odredbe Zakona o oružju. I u ovom slučaju potrebno je nazvati hitni pozivni broj policije 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran način preuzeti oružje. 
 



Stranica