Suradnja policije u istraživačkom projektu

Predstavnice organizacije Advocates for Human Rights jučer su provele dvosatni intervju sa policijskim službenikom specijaliziranim za maloljetničku delinkvenciju za svrhe istraživanja vezano uz područje iz zaštite od nasilja u obitelji, odnosno implementacije zakona u RH

Foto: PU brodsko-posavska

Policijsku upravu brodsko-posavsku jučer su posjetile tri predstavnice organizacije Advocates for Human Rights, koje inače borave u Republici Hrvatskoj od 07. do 18. veljače. Ovoj policijskoj upravi obratile su se sa zamolbom za suradnju u istraživačkom projektu i molbom za intervju u sklopu istraživanja vezano uz implementaciju zakona u Republici Hrvatskoj. 

Naime, američka organizacija Advocates for Human Rights iz Minnesotte (www.theadvocatesforhumanrights.org) u partnerstvu s bugarskom organizacijom Bulgarian Gender Research Foundation (www.bgrf.org) provodi istraživanje pod nazivom „Monitoring provedbe zakona o zaštiti od nasilja u obitelji“ na području Republike Hrvatske, a Autonomna ženska kuća Zagreb pridružila se projektu kao lokalni partner.

Svrha dolaska predstavnika navedene organizacije je provođenje intervjua sa stručnjacima između ostalih institucija i iz policije o provedbi zakona iz područja zaštite od nasilja u obitelji. Predstavnicama ove organizacije (08. veljače) na raspolaganju je bio Alen Marjanović, policijski službenik specijaliziran za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Slavonski Brod. Alen je policijski službenik s dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima, te izlazi na teren kad je upućen poziv zbog nasilja u obitelji. U okviru provedenog dvosatnog intervjua, Alen je pokušao predstavnicama pružiti osnovne informacije, odnosno iskustva iz svog resora, iskustvima sa zakonodavstvom, provedbom zakona i eventualnim problemima.



Stranica