Razriješena kaznena djela

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad nad četvoricom maloljetnika, te su pritom razriješili tri kaznena djela, od kojih su dvije teške krađe provaljivanjem i jedna krađa. Kaznena djela su počinjena tijekom studenog i prosinca, te siječnja

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika (14-godišnjak i 15-godišnjak) i jednim dječakom (12-godišnjak) na okolnosti kaznenog djela krađe. Pritom su utvrdili da su njih trojica u vremenu od 26. studenoga do 01. prosinca u noćnim satima u Slavonskom Brodu sa parkirališta jedne tvrtke otuđili oko 160 metara bakrenih cijevi, prodavši ih potom u Stanicama za otkup sekundarnih sirovina.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjakom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da on, 12. prosinca u vremenu od 17 do 20.30 sati, otvorivši slabo zatvoren prozor na crkvi na području Slavonskog Broda, ušao u unutrašnjost. Nakon toga je nasilno otvorio vrata župnog ured iz kojega je otuđio sto kuna i manju količinu suhomesnatih proizvoda iz kuhinje.

Također su utvrdili da je ovaj 17-godišnjak zajedno sa 14-godišnjakom i 15-godišnjakom (iz prethodnog kaznenog djela krađe) provalili u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, iskoristivši odsutnost 73-godišnje vlasnice koja se nalazila u Švicarskoj. Policijski službenici su utvrdili da su njih trojica, nakon što su nasilno otvorili ulazna vrata, ušli u unutrašnjost kuće, iz koje su otuđili stariju glazbenu liniju, tri telefonska aparata, te nekoliko komada zlatnih lančića i prstenja.

Ukupna šteta iz ova tri kaznena djela, bez stručne procjene iznosi oko šest tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv svih osumnjičenika dostavlja posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.



Stranica