Aktivnosti prometne policije

Prometni policajci su za vikend proveli akciju Alkohol u okviru koje su poduzeli ukupno 152 mjere. Od toga je u 35 slučajeva utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača. Najveća koncentracija alkohola koja je izmjerena iznosila je 2,14 promila. Utvrđeni  

Foto: PU brodsko-posavska

Prometni policajci su za vikend proveli akciju Alkohol u okviru koje su poduzeli ukupno 152 mjere. Od toga je u 35 slučajeva utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača. Najveća koncentracija alkohola koja je izmjerena iznosila je 2,14 promila. Utvrđeni su i ostali prekršaji, kao što su nepropisne brzine (48) ne korištenje pojasa u vožnji (18) i drugi prekršaji. Protiv svih prekršitelja policija podnosi obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju oko 18.55 u Slavonskom Brodu, Radićeva ulica, prometni policajci su prilikom nadzora u prometu utvrdili da 51-godišnjak iz Zagreba, upravljao osobnim automobilom Peugeot, zagrebačkih registracijskih oznaka pod vidnim utjecajem alkohola. Izvršenim alk-testiranjem u njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,14 primila. On je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica