Upravljao vozilom pijan i pod zabranom, te skrivio prometnu nesreću

Jučer oko 17,10 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Budakove i Klaićeve ulice, u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 76-godišnji pješak. Policijski službenici su utvrdili, da je do prometne nesreće došlo kad je 34-godišnjak upravljajući teretnim automobilom  

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 17,10 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Budakove i Klaićeve ulice, u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 76-godišnji pješak. Policijski službenici su utvrdili, da je do prometne nesreće došlo kad je 34-godišnjak upravljajući teretnim automobilom VW Caddy, zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario u 76-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, gurajući pored sebe bicikl. Od udara pješak je nabačen na automobil, a potom pao na kolnik. Ozlijeđenom pješaku je ukazana liječnička pomoć, ozljede okvalificirane kao lakše, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Nakon prometne nesreće vozač teretnog vozila je otišao sa mjesta događaja, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,91 promila. Također je utvrđeno, da je upravljao vozilom iako mu je prethodno izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Protiv 34-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog vožnje pod zabranom (kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude) i odgovarajuće prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica