Informacija o stanju u prošlom tjednu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 27. prosinca 2010. do 3. siječnja 2011. godine, evidentirano je ukupno 46 kaznenih djela, od kojih je 30 imovinskih (krađe (12), oštećenja tuđe stvari (10) teške krađe (8) i utaja (1)

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  27. prosinca 2010. do 3. siječnja 2011.  godine,  evidentirano je ukupno 46 kaznenih djela, od kojih je 30 imovinskih (krađe (12), oštećenja tuđe stvari (10)  teške krađe (8) i utaja (1)), te ostalo: izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude (3), prijetnje (3), krivotvorenje novca (2), zlouporaba opojnih droga (2), te po jedno kazneno djelo nasilničkog ponašanja, tjelesna ozljeda, opće opasna radnja, zlouporaba položaja i ovlaštenja i povreda dužnosti uzdržavanja.

U vezi dva slučaja krivotvorenja novca policijski službenici dostavljaju izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok su oštećene osobe upoznali sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon vezano uz kaznena djela prijetnje, oštećenja tuđe stvari i krađe s malom štetom. Protiv osumnjičenika policija podnosi odgovarajuće kaznene prijave, te nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela. 

U oblasti prometa, na prometnicama sa područja policijske uprave, dogodilo se ukupno 24 prometne nesreće, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 11 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

Evidentirano je ukupno 22 prekršaja, od kojih je 11 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira (tučnjave, vike i galame, prosjačenje, omalovažavanje policijskih službenika i davanje alkohola pijanim osobama), 10 prekršaja u oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te jedan prekršaj u oblasti Zakona o osobnim iskaznicama.

Od ostalih događaja, građani su u dva slučaja pronašli neeksplodirana ubojita sredstva (raketno zrno cal. 120 mm i ručnu bombu), koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.  

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je od 27. prosinca do 2. siječnja prešlo ukupno 244 966 putnika i 88 822 vozila.



Stranica