Prekršaji

Policijski službenici su u prošla dva dana, intervenirali u pet slučajeva sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od toga je u tri slučaja javni red i mir remećen vikom i galamom, a u dva slučaja tučnjavom. Nije bilo težih

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su u prošla dva dana, intervenirali u pet slučajeva sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od toga je u tri slučaja javni red i mir remećen vikom i galamom, a u dva slučaja tučnjavom. Nije bilo težih ozljeđivanja osoba. Kod sudionika narušavanja javnog reda i mira izmjerene su koncentracije alkohola u rasponu od 0,93 do 2,58 promila. Protiv svih su podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

U okviru pojačanih nadzora užih dijelova Grada Slavonskog Broda i Nove Gradiške, policijski službenici su u Slavonskom Brodu na javnom mjestu zatekli šest mladih osoba, u dobi od 18 – 26 godina kako piju alkoholna pića, a u Novoj Gradiški dvojicu 22-godišnjaka. Policija im je izdala pisana upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na području Nove Gradiške su također pojačano nadzirani i ugostiteljski objekti u suradnji sa djelatnicima Državnog inspektorata.

Policijski službenici su u Okučanima, u subotu, oko 23.40 sati u noćnom izlasku, zatekli 11-godišnjeg dječaka bez pratnje roditelja ili odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Dječak je doveden u službene prostorije o čemu su obaviješteni roditelji, te je po njega došla majka, koja je upoznata sa kršenjem odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. O događaju je obaviješten Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.



Stranica