Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 29. studenoga do 06. prosinca, evidentirano je ukupno 53 kaznena djela, od kojih je 49 u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu   od  29. studenoga do 06. prosinca,  evidentirano je ukupno 53 kaznena djela, od kojih je 49 u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta i dva u strukturi kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (17), teške krađe (11), oštećenje tuđe stvari (5), a protiv života i tijela prijetnje (5).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća (od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je 8 osoba zadobilo lakše ozljede.

Evidentirano je ukupno 27 prekršaja, od kojih je 13 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 11 u oblasti Obiteljskog zakona i 3 prekršaja u oblasti Zakona o strancima.

Dogodilo se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 210 220 putnika i 73 503 vozila.               



Stranica