Opće opasna radnja

Danas oko 11 sati zaprimljena je dojava da je u Bukovlju, Firov kraj, došlo do eksplozije nepoznate naprave. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, gdje su uz nazočnost policijskih službenika protueksplozijske zaštite

Foto: PU brodsko-posavska 

Danas oko 11 sati zaprimljena je dojava da je u Bukovlju, Firov kraj, došlo do eksplozije nepoznate naprave. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, gdje su uz nazočnost policijskih službenika protueksplozijske zaštite obavili očevid. Utvrđeno je da je 40-godišnjak upravljajući radnim strojem – bagerom marke Komatsu, prilikom košnje, odnosno tarupiranja granja i niskog raslinja oko odvodnog kanala uz cestu, aktivirao odbačenu ručnu bombu M-75. Prilikom eksplozije oštećeno je vjetrobransko staklo radnog stroja, dok vozač nije ozlijeđen.

U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv nepoznatog počinitelja koji je na ovakav način odbacio bombu u šipražje, podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nastavlja daljnji rad u cilju njegova pronalaska.

NAPOMENA: Policija apelira na građane da budu savjesni i odgovorni, da ne bacaju oružje na ovakav način u niska raslinja uz ceste, na javne ili privatne površine, već da oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji, kako ne bi došlo do neželjenog stradavanja. Potrebno je nazvati broj 192 i policija će doći i na siguran način preuzeti oružje. Obzirom da se radi o dragovoljnoj predaji, svaki građanin koji na takav način preda policiji oružje, neće biti kažnjen, jer to jamče odredbe Zakona o oružju.

Pročitajte: Građanka dragovoljno predala oružje.



Stranica