Živim život bez nasilja

Foto: PU brodsko-posavska

Danas u 10.30 sati u prostorijama Policijske uprave održana je izvanredna konferencija za novinare na temu Živim život bez nasilja. Medijima je ukratko predstavljena ova kampanja koja je pokrenuta u suradnji MUP-a i Programa UN-a za razvoj u RH, a provodi ju i ova policijska uprava od 8 do 24. studenoga.

Povod je 25. studeni, kad se obilježava Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama i zaključci međuresornog sastanka „Nasilje u obitelji i nad ženama“ koji je početkom listopada inicirala policija.

U okviru ovih preventivnih aktivnosti, nastojanja su senzibiliziranje javnosti, poticanje građana, a posebice žrtava na prijavljivanje nasilja. Bitno je poraditi na izgradnji nenasilja među mladima, pa je ova kampanja između ostalog, namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima i cjelokupnoj zajednici.

Nakon što je policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Jelena Lovrek upoznala nazočne o ovoj problematici i predstojećim aktivnostima u suradnji sa školama i drugim institucijama, nekoliko riječi je rekla i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod Sanja Turčinović.

Veliku ulogu u svemu tome ima i glas medija, preko kojih informacije idu u jasnost, stoga su se u razgovor na ovu temu rado uključili i predstavnici medija: Darko Junačko (SB TV) - kao javna osoba koja je snimila izjavu jedinstvenog sadržaja, a koja će se plasirati u javnost, Silvio Stilinović (HRT), Anita Krpan (radio „Brod“), Višnja Ružojčić (Hrvatski radio), te su se u razgovor uključili Marija Radošević (Glas Slavonije i Posavska Hrvatska) i Željko Mužević (Jutarnji list), te načelnik PU Željko Prša.

Tema je bila neiscrpna, te su izrečeni razni stavovi, mišljenja, prijedlozi i poruke.

Predstavnici medija su pozvani da poprate nadolazeće aktivnosti, te da se uključe i u završni prigodni program koji će se održati 24. studenoga u dvorani „Brod“ u Slavonskom Brodu s početkom u 17 sati.



Stranica