Pojačani nadzori ugostiteljskih objekata

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su prošlog vikenda (subota/nedjelja) u noćnim satima pojačano nadzirali ugostiteljske objekte na području općine Slavonski Šamac i Sikirevci. Tom prilikom nadzorom je obuhvaćeno oko 80 osoba. Također je izdano ukupno pet optužnih

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su prošlog vikenda (subota/nedjelja) u noćnim satima pojačano nadzirali ugostiteljske objekte na području općine Slavonski Šamac i Sikirevci. Tom prilikom nadzorom je obuhvaćeno oko 80 osoba. Također je izdano ukupno pet optužnih prijedloga i prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

U jednom ugostiteljskom objektu na području općine Slavonski Šamac, alko testiran je 17-godišnjak u čijem organizmu je utvrđena koncentracija  alkohola u iznosu od 1,73 promila. Policija je protiv 33-godišnjeg zaposlenika ugostiteljskog objekta (poslužio alkoholno piće maloljetniku) i 35-godišnjeg vlasnika (koji je to dopustio) podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

U pojačanom nadzoru ugostiteljskih objekata na području općine Sikirevci, policijski službenik je na terasi jednog objekta alko testirao 23-godišnjaka (utvrđena koncentracija alkohola 2,44 promila). On je narušavao javni red i mir, vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, te budući da nije prestajao sa narušavanjem, doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja. Također je utvrđeno da su 19-godišnjak i 23-godišnjak točili alkoholna pića pijanim gostima. Protiv ove trojice policija podnosi odgovarajući optužne prijedloge i prekršajne naloge.



Stranica