Razriješena kaznena djela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četiri osobe u dobi od 19 do 28 godina policijski službenici su razriješili pet kaznenih djela imovinskog kriminaliteta

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četiri osobe u dobi od 19 do 28 godina policijski službenici su razriješili pet kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
U ponedjeljak je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca iz Slavonskog Broda u dobi od 20 i 22 godine za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili jedno kazneno djelo Teške krađe i jedno kazneno djelo Krađe. Oni su u razdoblju od 18. do 20. listopada iz otvorenog hodnika jedne stambene zgrade u Slavonskom Brodu otuđili zaključani bicikl marke „Giant Rock“ starosti oko jedne godine (materijalna šteta preko tisuću kuna), a potom u razdoblju od 20. do 22. listopada ponovno iz hodnika iste stambene zgrade otuđili bicikl marke „MTB Trek“, starosti oko dva mjeseca (materijalna šteta oko 2 tisuće kuna), koji je bio vezan (sajlom za bicikle) za ogradu stepeništa. Policija je uz potvrdu oduzela bicikle koje je kod njih pronašla, a koji će naknadno biti vraćeni vlasnicima. Protiv njih slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, kao nadopuna kaznenih prijava za kaznena djela Krađe i Teške krađe.
Jučer su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje i nad 19-godišnjakom iz Slavonskog Broda i utvrdili osnovanu sumnju da je on počinio dva kaznena djela Krađe. On je 16. rujna između 15 i 24 sata sa stubišta stambene zgrade u Štrosmajerovoj ulici u Slavonskom Brodu otuđio zaključani bicikl marke „Giant“, starosti oko jedne godine, koji je potom prodao. Mladić je zatim u razdoblju od 20. do 25. rujna iz neograđenog dvorišta u Slavonskom Brodu sa zida kuće u izgradnji skinuo i otuđio električnu dizalicu Marke „Einhell“, starosti oko dvije godine (materijalna šteta oko 2 tisuće kuna), vlasništvo 43-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Protiv njega policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopunu kaznenih prijava za dva kaznena dijela Krađe.
Policijski službenici su jučer završili i kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom s područja općine Cernik i utvrdili osnovanu sumnju da je on počinio kazneno djelo Krađe. Muškarac je u ponedjeljak ušao u prostorije obiteljske kuće 79-godišnjaka s područja općine Cernik odakle je otuđio novčani iznos preko tisuću kuna. Policija protiv njega podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški kao dopunu kaznene prijave za kazneno djelo Krađe.
 



Stranica