Optužni prijedlozi protiv pijanih vozača

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, Policijske postaje Okučani i Postaje granične policije Stara Gradiška, jučer su prilikom nadzora u prometu utvrdili prometne prekršaje kod trojice vozača, koji su vozili motorna

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer u 16.20 sati u Gornjim Bogićevcima, policijski službenici Policijske postaje Okučani su prilikom nadzora u prometu, utvrdili da 39-godišnjak upravlja mopedom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je utvrđena koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 3,03 promila. Također je utvrđeno da on upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Pijani vozač je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Od njega je oduzet moped sukladno zakonskim odredbama, obzirom da za njega ne posjeduje nikakvu dokumentaciju, do utvrđivanja porijekla. Protiv 39-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu Nova Gradiška zbog počinjenih prekršaja u oblasti prometa.

Oko 0,45 sati, kod mjesta Novi Varoš, policijski službenici su jučer u zaštiti državne granice su prilikom kontrole prometa, zaustavili osobni automobil Citroen Saxo, kojim je upravljao 22-godišnjak. Izvršili su alko-testiranje nad vozačem i utvrdili da je pijan. Koncentracija alkohola u njegovu organizmu je iznosila 1,68 promila. Vozač je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja, a protiv njega policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U Novoj Gradiški, također jučer u 2,05 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da  25-godišnjak upravlja mopedom pod utjecajem alkohola. Utvrđena je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,43 promila. Policija je od njega privremeno oduzela moped, obzirom da nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, do utvrđivanja vlasništva mopeda. Protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja u prometu.



Stranica