Stanje sigurnosti u prošla tri dana

U prošla tri dana na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od kojih je najviše imovinskih kaznenih djela (13) i to kaznenih djela krađe, teške krađe, oštećenja

Foto: Ilustracija

U prošla tri dana na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od kojih je najviše imovinskih kaznenih djela (13) i to kaznenih djela krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari. Nadalje po brojnosti su kaznena djela prijetnje (4), te po jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava, utaje, izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te zlouporabe opojnih droga.

U prošla tri dana na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to jedna s poginulim osobama, četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala (22-godišnjak u Zbjegu – priopćenje od 24. listopada), sedam osoba je lakše ozlijeđeno, te nije bilo težih ozljeđivanja.

U oblasti javnog reda i mira u prošla tri dana policija je intervenirala u 10 slučajeva, od čega je utvrđeno pet slučajeva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (uglavnom svađa, vika, galama) i pet slučajeva prekršaja u oblasti Obiteljskog zakona. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi.



Stranica