Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 18. do 25. listopada, evidentirano je ukupno 55 kaznenih djela, od kojih je 53 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno u strukturi organiziranog i jedno u strukturi

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu  od  18. do 25. listopada,  evidentirano je ukupno 55 kaznenih djela, od kojih je 53 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno u strukturi organiziranog i jedno kazneno djelo u strukturi zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (19), teške krađe (6), oštećenje tuđe stvari (9).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 25 prometnih nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, sedam s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je poginula, dok je 10 osoba  zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 10 prekršaja iz oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, a u oblasti Obiteljskog zakona osam prekršaja. Iz oblasti Zakona o strancima bilježi se jedan prekršaj.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 287 036 putnika i 96 979 vozila.               

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 18. do 25. listopada,  zabilježeno je ukupno devet kaznenih djela, od kojih svih devet u strukturi općeg kriminaliteta. Evidentirano je četiri kaznena djela krađe, tri kaznena djela prijetnje, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo narušavanja nepovredivosti stana.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno 4 prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je  lakše ozlijeđena.

Tijekom prošlog tjedna evidentiran je jedan prekršaj iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan u oblasti Obiteljskog zakona.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 111 194 putnika i 36 803 vozila.              



Stranica