Policija ih sprječila u pokušaju krijumčarenja

Jučer između 17.55 i 18.50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policajci su izdvojili dva vozila zbog sumnje u krijumčarenje robe, što je rezultiralo pronalaženjem 2175 kutije raznih vrsta cigareta

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 17.55 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski službenici su pri ulaznoj graničnoj kontroli, izdvojili jedan osobni automobil, jer su posumnjali u krijumčarenje robe široke potrošnje. Radi se o osobnom automobilu marke VW Passat, županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak. Policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pregledali vozilo i pronašli ukupno 1200 kutija raznih vrsta cigareta, koje vlasnik nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, a nalazile su se ispod poklopca motora, na mjestu za rezervni kotač, u zadnjim branicima vozila i ispod zadnjeg sjedišta. Cigarete su preuzeli službenici carine na daljnje postupanje, kao i podnošenje kaznene prijave protiv 32-godišnjaka.

Na istom graničnom prijelazu oko 18.50 sati, policijski službenici za suzbijanje prekograničnog kriminaliteta Policijske postaje Vrpolje su izdvojili osobni automobil marke Peugeot 807, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak iz Zagreba, također zbog sumnje u krijumčarenje robe široke potrošnje. Izvršen je pregled vozila u suradnji sa službenicima carine, kojom prilikom je pronađeno ukupno 975 kutija cigareta (marke Aura Lights), skriveno na raznim mjestima (u putnim torbama, putnom krovnom koferu, ispod sjedala, u rezervnom kotaču, u naslonima sjedala, pod poklopcem motora). Pronađeno je i 9,5 litara alkoholnog pića (rakije), koje je vlasnik pokušao unijeti u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Daljnje postupanje prema predmetima i podnošenje kaznene prijave protiv 53-godišnjaka su preuzeli djelatnici carine.



Stranica