Protjerani stranci iz zemlje

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer oko 12.05 sati na području općine Velika Kopanica, zatekli dvojicu stranaca kako postavljaju Inox ogradu na jednoj obiteljskoj kući. Daljnjim radom i prekršajnim

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer oko 12.05 sati na području općine Velika Kopanica, zatekli dvojicu stranaca kako postavljaju Inox ogradu na jednoj obiteljskoj kući. Daljnjim radom i prekršajnim istraživanjem, policija je utvrdila da se radi o 24-godišnjem i 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji za ove radove nisu imali adekvatnu dokumentaciju, odnosno odgovarajuće radne dozvole.

Policija je protiv njih podnijela optužne prijedloge, te je danas u Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu proveden skraćeni prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o strancima i donesena pravomoćna presuda, kojom je 24-godišnjaku izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske na rok od devet mjeseci, a 57-godišnjaku zaštitna mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od tri mjeseca. Uručene su im i zapovijedi o napuštanju Republike Hrvatske u roku od jednog dana.



Stranica