Dopuna Prometne jedinice mladeži

U tijeku je popuna Prometne jedinice mladeži novim članovima. Ova jedinica djeluje od 2003. godine, kada je osnovana u suradnji sa Gradom Slavonskim Brodom. Od velike su pomoći Postaji prometne policije Slavonski Brod. U sastavu jedinice u prethodnim generacijama, nalazilo se oko 30-tak pripadnika.Prometna jedinica mladeži velika je

Foto: PU brodsko-posavska

Kao pomoć policijskim službenicima Postaje prometne policije Slavonski Brod djeluje Prometna jedinica mladeži, koja je osnovana 2003. godine u suradnji sa Gradom Slavonskim Brodom. U sastavu jedinice u prethodnim generacijama, nalazilo se oko 30-tak pripadnika.Prometna jedinica mladeži velika je potpora prometnoj policiji u poboljšanju stanja sigurnosti u oblasti prometa, u smanjenju prometnih gužvi, posebice u dane blagdana. Na usluzi su sudionicima u prometu, ali i učenicima osnovnih škola, kao što su bili u prvim danima školske godine.

Danas ova jedinica broji 22 pripadnika, te je u tijeku primitak novih članova, budući da je dio pripadnika otišao iz jedinice zbog osobnih razloga ili su prestali uvjeti sukladno Pravilniku o Prometnoj jedinici mladeži.

Uvjeti koje trebaju ispunjavati kandidati su:

  • navršenih 16 godina,
  • da su učenici, odnosno studenti,
  • da su primjereni u učenju i ponašanju,
  • da su psihofizički sposobni. 

Prednost imaju kandidati koji poznaju strane jezike, raspolažu dobrim komunikacijskim vještinama i imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije.

Zainteresirani se mogu javiti u Pisarnicu Policijske uprave brodsko-posavske, I Mažuranića br. 9, svakim radnim danom od 9 do 15 sati, do 2. studenog 2010. godine. Uz prijavu je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu od liječnika opće prakse i potvrdu o statusu učenika ili studenta.



Stranica