Koristio ne pripadajuće registracijske pločice

Jučer u 9.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku  utvrdili, da 52-godišnjak na vozilu ima ne pripadajuće registracijske pločice, kojima se koristio

Foto: Ilustracija

Jučer u 9.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo. Izvršenim pregledom osobnog automobila Mercedes, austrijskih nacionalnih oznaka i broja, utvrđeno je, da se na njemu nalaze ne pripadajuće registracijske pločice. Policija je kriminalističkim istraživanjem nad 52-godišnjim vozačem utvrdila, da je sredinom prošle godine Mercedes dovezao iz Austrije, nakon čega ga je odjavio u Austriji. Ove godine je po dolasku u Republiku Hrvatsku donio iste registracijske pločice, postavio na vozilo, koristeći ih kao prave prilikom boravka u Republici Hrvatskoj.

Policija je sukladno zakonskim odredbama od vozača oduzela prometnu dozvolu, registracijske pločice i osobni automobil, koji će se predati Carinarnici Slavonski Brod zbog carinskog prekršaja i stavljanja pod carinski nadzor.

U suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom protiv 52-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprava, te je protiv njega donesen i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica